1. Aktualno
  2. Dogodki
  3. Panorama

- Razpis za delovno mesto: Višji svetovalec za finance in proračun

- Javni poziv za sterilizacijo in kastracijo mačk v Občini Horjul v letu 2018


 Občina obvešča več >>

- Koncert Folklorne skupine Klas - sobota, 14. april ob 19.30 uri v Prosvetnem domu Horjul več >>

- Potopisno predavanje - Belorusija - četrtek, 19. april ob 18. uri v Knjižnici Horjul več >>

- Poslanska pisarna / dr. Anže Logar - predhodna najava na tel. št. 041 896 896

 

Če želite dodati dogodek, nas obvestite na obcina@horjul.si

Občina Horjul je v letu 2016 izvedla preventivno akcijo sofinanciranja sterilizacije in kastracije mačk, ki je bila izjemno lepo sprejeta, v tej akciji je bilo poskrbljeno za kar 20 mačkov.

Ker opažamo, da problematika nekontroliranega razmnoževanja in zapuščenih mačk na našem območju še vedno obstaja, smo se v letošnjem letu odločili za ponovitev akcije.

Neodgovorno ravnanje lastnikov živali in zatiskanje oči povzroča družbi dodatne nepotrebne stroške ter možnost izbruha bolezni, ki so lahko škodljivi tako živalim kot ljudem. 11. člen Zakona o zaščiti živali sicer lastnika živali obvezuje, da le-ta poskrbi za preprečevanje rojstev neželenih živali, ter kaznuje usmrtitev ali namerno zapustitev živali, kar je žal v nekaterih primerih težko dokazljivo, s tem pa strošek oskrbe zapuščenih živali pade na občino. Sterilizacija in kastracija mačk sta bistvena ukrepa za omejevanje nekontroliranega razmnoževanja živali in dolgoročno izboljšata zdravje in kakovost življenja tako živali kot ljudi.

POGOJI ZA SODELOVANJE
Na javni poziv se lahko prijavijo lastniki mačk, ki imajo stalno bivališče v Občni Horjul in tudi dejansko živijo na območju Občine Horjul. Posameznemu lastniku (pri čemer se šteje lastništvo na gospodinjstvo) občina sofinancira storitev za največ tri (3) živali. Izbrani izvajalec veterinarske storitve, ki je predmet tega poziva je: Veterinarska postaja Vrhnika d.o.o., Pot v Močilnik 17, 1360 Vrhnika.  

NAČIN PRIJAVE IN SODELOVANJE NA JAVNEM POZIVU
Lastniki živali, ki izpolnjujejo pogoje za sodelovanje na tem javnem pozivu, izpolnijo prijavni obrazec in ga predajo izbranemu izvajalcu veterinarskih storitev. Prijavni obrazec je na voljo v ambulanti na naslovu Veterinarska postaja Vrhnika d.o.o., Pot v Močilnik 17, 1360 Vrhnika, na spletni strani Občine Horjul, www.horjul.si, in v glavni pisarni Občine Horjul v času uradnih ur. Občani morajo s seboj v ambulanto prenesti osebni dokument, s čimer izkazujejo upravičenost do sofinanciranja.

Na podlagi izpolnjenega prijavnega obrazca je poseg sterilizacije ali kastracije mačk po tem pozivu iz strani Občine Horjul sofinanciran v višini 20 € po živali.

Lastnik živali bo tako plačal le:
-
25 € za sterilizacijo mačke
-
15 € za kastracijo mačka.

DODATNE INFORMACIJE
Za informacije glede javnega poziva se v času uradnih ur Občine Horjul obrnite na Urško Marolt, na telefonu 01/ 75 91 123 ali preko elektronske pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .
Za pojasnila in dodatne informacije, ki so vezana na samo izvedbo sterilizacije in kastracije mačk se obrnite na Veterinarsko postajo Vrhnika d.o.o., Pot v Močilnik 17, 1360 Vrhnika na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. oz. na telefonski številki: 01/ 75 02 552. 

pdf Javni poziv za sterelizacijo mačk
word Prijavni obrazec za sterelizacijo mačk